Grønnsaker


Jeg dyrker noen tradisjonelle grønnsaker, og noen mer ukjente.  
Sesongen 2024 er planen å produsere flere sorter potet, sjalottløk, norrlandsløk, luftløk, hvitløk, hosta, stjernemelde, stolt Henrik, løpstikke, bjørnerot, blomkarse, pepperrot og rabarbra  -  og kanskje noe mer.   
I tillegg sanker jeg mjødurt, geitrams, ryllik, bjørk og flere andre ville vekster.

Jeg bruker ikke kunstgjødsel eller sprøytemidler, men dekker til jorda med blant annet (u)gressklipp, tang og treflis.  Dette hindrer ugressvekst, holder på fuktigheten i jorda, og tilfører næringsstoffer til jorda og plantene. 


Etterhvert som de mer spesielle grønnsakene kommer i salg, vil du finne informasjon om dem nedenfor.
Husk at hvis en matvare er ny for deg, bør du bare spise litt av den inntil magen din har blitt kjent med den.


Strutseving

Strutseving er den eneste spiselige bregnen vi har.  Den høstes i god tid før bladene folder seg ut, mens skuddene bare er fine små krøller (på engelsk kjent som fiddle heads).  
Næringsmessig er strutsevingen rik på fiber, proteiner og antioksydanter, og den er en god kilde til omega-3.

Strutseving skal varmebehandles i minst 10 minutter.
Den kan stekes eller dampes og serveres som tilbehør til annen mat, eller som smårett med hollandaise eller litt smaksterk ost over.
Strutseving er også godt i pai og på pizza.

Lag din egen hjemmeside gratis!